Sağlık Bakanlığı, Kilis ve Hataydaki hastanelere özellikle cerrrahi alanında uzman doktor görevlendirmeleri yaptı, bölgedeki hastanelerin ihtiyaçları harekata özel yeniden düzenlenip yapılandırıldı. Ayrıca, Kilis ve Hatay'da sınırın sıfır noktasında toplam 14 noktada, 46 ambulans ekibi, 12 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) timi ve 218 sağlık çalışanı nöbetleşe görev yapıyor.

SAĞLIK ORDUSU UZMANLARLA DONATILDI

Afrinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı için TSK ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ortak işbirliği ve çalışmalar yapıyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI ALARMA GEÇTİ

Sınır ötesi harekatın şiddetlendiği son hafta'da şehit ve yaralı sayısının artması ve acil müdahale ihtiyaçları yüzünden Kilis, Kırıkhan, ve Hatay Devlet Hastaneleri, yeniden düzenlendi. Tıbbi donanımları yeniden gözden geçirilip eksikliklerin giderildiği hastanelere ihtiyaç duyulan uzmanlık alanlarındaki doktorlar takviye edildi.

ÇEVRE İLLERİN HASTANELERİDE DEVREYE GİRDİ

Genel cerrahi, ortopedi, beyin cerrahı, göğüs cerrahı ve anestesi uzmanı doktorlar görevlendirildi. Bunun yanı sıra destek için Gaziantep, Adana ve Mersindeki hastaneler yeni planlamalara dahil edildi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde de Kilisve Hatay'da 51 uzman ve öğretim üyesi görevlendirildi.

DOKTORLAR SINIRA KONUŞLANDI

Devlet hastanelerindeki görevlendirmelerin yanında sınırın sıfır noktasında da önlenler alındı. Kilis'de Çobanbey, Kocabeyli, Gülbaba bölgeleri, Öncüpınar Sınır Kapısı ile Şerifkaya, İhmali Hardal, Çerçili, Hilaltepe, Hisartepe Sınır Karakolu'nda Hatay'da ise Hassa, Kırıkhan, Yahangoz, Curcurum e Cilvegözü bölgelerinde düzenleme yapıldı.

İki ildeki toplam 14 noktada, 46 ambulans ekibi, 12 UMKE timi, 4 pratisyen hekim, 16 acil tıp uzmanı olmak üzere toplam 218 sağlık personeli acil sağlık hizmeti için hazır hale getirildi. Bir ambulans uçak ile 2 ambulans uçak ile 2 ambulans helikopter ise Hatay Havalimanı'nda hazır hale getirildi.